03-8920 2420
semi@srisgramal.edu.my

Program Ibadah Korban SERI & SEMI 1444H

SEKOLAH MENENGAH ISLAM ABIM SUNGAI RAMAL

Program Ibadah Korban SERI & SEMI 1444H

Pada 30 Jun 2023 yang lalu, Sabtu, SERI & SEMI ABIM Sungai Ramal dengan bangganya telah menganjurkan Program Ibadah Korban yang berlangsung pada pukul 8.00 pagi. Program ini dihadiri oleh ibu bapa, guru, staf, serta keluarga masing-masing yang turut menyertai acara ini dengan penuh semangat dan keikhlasan.

Program Ibadah Korban ini telah dijalankan dengan sukses yang melibatkan pemotongan sejumlah 3 ekor lembu dan 5 ekor kambing, termasuk 2 ekor kambing tajaan Kerajaan Negeri Selangor. Ibadah Korban merupakan salah satu amalan penting dalam agama Islam yang dilakukan setiap tahun semasa Hari Raya Aidiladha. Ia melambangkan pengorbanan dan kesediaan untuk berkorban dalam mengekalkan kebersamaan, persaudaraan, serta memberi manfaat kepada sesama.

Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang telah terlibat dalam penyelenggaraan program ini. Kerjasama dan sokongan dari ibu bapa, guru, staf, serta keluarga adalah sangat dihargai. Keberadaan anda semua telah menjadikan Program Ibadah Korban ini berjalan dengan lancar dan memberikan manfaat yang besar kepada komuniti setempat.

Bagi ibu bapa dan penjaga di Kajang, Bangi, Putrajaya, dan kawasan berhampiran, kami ingin mengajak anda untuk mendaftarkan anak-anak anda di SERI & SEMI ABIM Sungai Ramal. Dengan melibatkan anak-anak dalam program-program seperti Program Ibadah Korban ini, mereka akan dapat memperluas pengetahuan agama, menghayati nilai-nilai keagamaan, serta berinteraksi dengan komuniti yang saling berkongsi tujuan yang sama.

Kami mengalu-alukan kedatangan anda dan anak-anak ke SERI & SEMI ABIM Sungai Ramal. Sertailah kami dalam memperkembangkan potensi dan kecemerlangan mereka dalam suasana pendidikan yang berkualiti dan berteraskan nilai-nilai Islam yang kukuh.